Yaşam

3 malzemeli kabarık kek tarifi, nasıl yapılır?

3 malzemeli puf kek un ve yağ içermeyen kolay ve lezzetli kek tanımıdır. Un içermediği için glüten hassasiyeti olan kişilerin gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir pasta tanımıdır. 3 malzemeli puf kek Doku ve görünüm olarak Japon cheesecake’ini andırıyor. Japon cheesecake’inin ana maddesi olan krem ​​peynir yerine bu tanım süzme yoğurtla aynı dokuyu yakalıyor. 3 malzemeli yumuşacık kekHafif ve yumuşak dokusu ile az malzeme ile elde edilebilecek en lezzetli keklerden biridir.

3 MALZEMELİ Puf KEK AÇIKLAMA İPUÇLARI

3 malzemeli yumuşacık kek Tanımlama yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bu bilgiler sayesinde daha kabarık, lezzetli ve gerçek sonuçlar elde edebilirsiniz. İşte 3 malzemeli puf kekTanımlama yapmadan önce bilmeniz gereken püf noktaları;

  • 3 malzemeli puf kek Hamurunuzun sulanmaması için uygun şekilde kullanacağınız süzme yoğurdu suyundan temizlemeniz gerekmektedir. Bunun için 3 malzemeli puf kekTanımlamaya başlamadan önce süzme yoğurdu bir süzgeçe alın ve fazla suyunun kendiliğinden süzülmesine izin verin.
  • 3 malzemeli yumuşacık kek 17,8 x 7,6 cm boyutlarında bir kek kalıbında aşağıda belirtilen aletler doğrultusunda en uygun sonucu verecektir. Su dolu bir fırın tepsisinde su buharı ile pişeceği için kelepçeli kek kalıbı değil su geçirmez bir kalıp tercih edilmelidir.
  • Ekle ” En iyi Japon cheesecake ” açıklamasındaki gibi pişirme kağıdı ile kulplar oluşturun. Bu kollar sayesinde 3 malzemeli yumuşacık kekKekiniz piştiğinde kalıptan kolayca çıkacak ve çatlama yapmayacaktır.
  • 3 malzemeli yumuşacık kek Hamurunuzu yumurta akı ile karıştırırken çok hızlı ve agresif hareketler yapmamaya dikkat edin. Aksi takdirde 3 malzemeli yumuşacık kekHamurunuz sönecek ve kabarmayacaktır.
  • 3 malzemeli yumuşacık kek Fırınınız piştikten sonra fırının kapağını açmadan bir saat içinde bekletin. Böylece 3 malzemeli yumuşacık kek Vücudunuz yavaş yavaş azalan sıcaklığa alışacak ve yok olma oranı minimuma inecektir. Piştiği gibi fırından çıkarırsanız ani değişen ısı ile dışarı çıkıp ince kalacaktır.
  • 3 malzemeli puf kekMümkünse en iyi tadı ve tanımından sonuç almak için bir gece buzdolabında bekletmelisiniz.
  • 3 malzemeli puf kek Şeker ihtiyacını ağırlaştırılmış sütten alır. Çok şeker sevenler soğuduktan sonra kekin üzerine tatlı bir sos hazırlayabilir.

Sizin için hazırladık” Ev yapımı yoğunlaştırılmış sütTanıma buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

3 MALZEMELİ Puf KEK AÇIKLAMA KAÇ KALORİ



bir porsiyon 3 malzemeli puf kek dilim yaklaşık 129 kalori içerir. Tek seferde 15 gram karbonhidrat, 5 gram protein ve 14 gram şeker içerir.

Malzemeleriniz hazırsa başlayalım. İşte yapılabilecek en lezzetli ve kolay 3 malzemeli pofuduk kek tarifi…

3 MALZEMELİ Puf KEK TARİFİ

3 malzemeli puf kek Üretim için aşağıdaki tanımlamayı adım adım takip edebilirsiniz. En verimli ve doğru sonuç için lütfen yukarıdakilere bakın. 3 malzemeli pofuduk kek tarifiDikkatlice oku.

HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 1 SAAT 50 DAKİKA

Puf kek tanımı için 3 kap;

  • 4 büyük yumurta,
  • 1 su bardağı (200 gr) + 1 tepeleme yemek kaşığı (27 gr) süzme yoğurt,
  • ¾ su bardağı (238 gr) yoğunlaştırılmış süt

3 malzemeli pofuduk kek nasıl tanımlanır?

Aşama 1



Fırını 180 derecede açın. Yuvarlak kek kalıbının içini yağlayın ve pişirme kağıdına yerleştirin. Başka bir pişirme kağıdını uzunlamasına iki eşit şekilde kesin. Kesilen pişirme kağıtlarını çapraz olarak fırın tepsisine yerleştirin ve uzun modülleri sarkıtın. Böylece 3 malzemeli yumuşacık kekEkmeğiniz piştiğinde kabından kolayca çıkarabileceksiniz.

Adım 2

3 malzemeli puf kek İlk olarak 4 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Beyaz kısımları daha sonra kullanmak üzere buzdolabına koyun.

Aşama 3

Geniş bir karıştırma kabına 4 yumurta sarısı, 227 gram süzme yoğurt ve 238 gram yoğunlaştırılmış süt ekleyin. Tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar çırpın.

Adım 4

Buzdolabına koyduğunuz 4 yumurtanın beyazını çıkarın. Başka bir karıştırma kabına aktarın. Bulanık bir kıvama gelinceye kadar yüksek devirde çırpıcı ile çırpın. Karıştırma kabını ters çevirdiğinizde akıp kaymıyorsa yumurta çırpma işlemi tamamlanmış demektir.

Adım 5

Elde ettiğiniz karışımın üçte biri yumurta akı ile 3 malzemeli puf kek hamura ekleyin. Spatula yardımıyla yukarıdan aşağıya doğru yavaş hareketlerle karıştırın. Kalan hamurdan azar azar alıp aynen karıştırın. Tüm yumurta akı ve 3 malzemeli yumuşacık kekHamur birleştirildiğinde oldukça havadar ve hafif bir hamur elde edeceksiniz.

Adım 6

3 malzemeli yumuşacık kek Fırında su buharı ile pişeceği için kek kalıbınızın girebileceği bir tepsiye dizin. Tepsiyi fırına yerleştirin, tepsinin 1/3’üne kadar soğuk su dökün ve fırının kapağını kapatın.

Adım 7

Oluşturulan 3 malzemeli puf kek Yuvarlak kek kalıbınıza hamurunuzu koyun. Fırının kapağını açın ve kek kalıbınızı tepsinin ortasına yerleştirin. Fırının kapağını kapatın ve bu şekilde yaklaşık 40 dakika pişirin.

Adım 8

40 dakika sonunda fırın ısısını 165 dereceye düşürün ve yaklaşık 10 dakika bu halde pişirin. Bu seviyede 3 malzemeli puf kekhamurunuz daha fazla kabaracak ve yüzeyi koyu kahverengi bir renk alacaktır.

Adım 9

Fırını tamamen kapatın. 3 malzemeli yumuşacık kek Kapağını açmadan 1 saat fırında bırakıyorum. Böylece 3 malzemeli yumuşacık kekÇözünürlüğünüz tamamen pişecek ve çıkardığınızda sönmeyecektir.

Adım 10

bir saatin sonunda 3 malzemeli puf kek sizinkini fırından çıkarın. Pişirme kağıtları ile oluşturduğunuz kulpları tutarak 3 malzemeli puf kek Kekinizi kalıptan çıkarın. Servis tabağına aktarın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Adım 11

Eğer zamanın varsa 3 malzemeli puf kek Açık bir biçimde bir gece buzdolabında bırakın. Vaktiniz yoksa buzdolabında soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu