Haber

Bitlis’te öğrenciler öğrendiklerini uygulamalı eğitimle pekiştiriyor

Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Van Gölü’ndeki iskelede ve okuldaki atölyelerde denizcilik konusunda uygulamalı eğitim alıyor.

Okul bünyesinde düzenlenen atölyelerde ilk yardım, yangınla mücadele, hayatta kalma teknikleri, can kurtarma araçları, gemi kullanımı ve rota planlama eğitimleri alan öğrenciler, Van Gölü’ndeki iskelede uygulamalı dersler de alıyor.

Denizcilik Saha Şefi Emre Söylemez, okulda 4 yıldır denizcilik dersleri verdiğini, öğrencilerin haftada 43 ders aldığını söyledi.

Okulda 8 denizcilik dersinde 127 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Söylemez, 6 denizcilik atölyesinde de ayrı ayrı uygulamalar yaparak öğrencileri bilgilendirdiklerini söyledi.

Okulun bahçesinde bulunan kılavuz teknede uygulamalı ders de verdiklerini belirten Söylemez, Van Gölü Vapur İşletmeciliği iskelesinde okulla ilgili gemi terk istasyonu olduğunu, nasıl hareket edileceğine dair dersler verdiklerini söyledi. geminin terk edilmesi durumunda.

Söylemez, “Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimize 499 gros ton sınırlı vardiya zabiti belgesi almaya hak kazanıyoruz. Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimize denizcilik alanı ile ilgili bir yükseköğretim bölümü tercih ettiklerinde ek puan verilmektedir. Öğrenci iyi notlar alır ve 4 yıllık denizcilik fakültesine giderse uzaktan vardiya zabiti olur ve iyi bir iş çıkarır.Okulumuz bu imkanlara sahiptir.” dedi.

Öğrencilerden Berat Alkılıç da atölye ve teknelerde uygulamalı eğitimlere katıldıklarını belirterek, “Simülatör derslerimiz var ve simülatör odamızda gemi manevraları dersini görüyoruz. Seyir derslerimizde de rota ve konum çiziyoruz. Halat bağlama, patlatma boyama, gölde yüzme dersleri ve kurtarma teknikleri öğreniyoruz. Hedefim kaptan olmak.” dedi.

Fatma Altıntaş da teorik derslerin ardından uygulamalı derslerle konuları pekiştirdiklerini belirterek, “Başta ilk yardım olmak üzere birçok önemli eğitimi uygulamalı olarak görüyoruz. Simülatör odasında yangında ne yapılır, gemi nasıl sürülür onu öğrendik. Atölyede gerçek bir gemi gibi eğitim veriyoruz.Hedefim İstanbul Teknik Üniversitesi Deniz Taşımacılığı.İşletme Mühendisliği bölümüne yerleşip uzun yol vardiya zabiti olmak.” terimleri kullandı.

konyaalti-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu